Sommercamp for børn i alderen 7-13 år

12-06-2024

Vordingborg svømmeklub inviterer i samarbejde med DGI alle børn i alderen 7-13 år til sommerens sjoveste og vådeste sommercamp.

På campen vil der være fokus på livredning, vandsport og åben vand svømning.

Gennem leg og sjove øvelser sætter vi fokus på sikkerhed, grundlæggende livredningsteknikker og fællesskab. Vi skal prøve SUP boards, rescueboards, torpedoer og meget mere. 

Vi er i vandet ca 2 x 1½ time om dagen, resten af tiden foregår på land med en masse forskellige lege.

Tilmelding via event på vores hjemmeside senest d 15/7.

Læs mere

Vordingborg Svømmeklub står over for udfordringer: Medlemsnedgang og økonomisk pres

11-06-2024

Et opråb fra bestyrelsen i Vordingborg svømmeklub. De seneste år har været præget af en betydelig medlemsnedgang, hvilket har sat vores klub økonomisk under pres.

Trods vores ihærdige forsøg på at tilbyde nye og spændende træningsmuligheder, især med indførelsen af forskellige holdtyper i det nye DGI vandhus, har vi ikke formået at tiltrække tilstrækkeligt med deltagere. Denne udfordring, kombineret med den generelle medlemsnedgang, har tvunget os til at genoverveje vores økonomiske strategi.

Vi prioriter at sikre vores unge trænere og hjælpetrænere en rimelig løn, som en anerkendelse af deres dedikation og engagement i klubben. Ofte er det de unges første oplevelser med arbejdsmarkedet. Vi som klub har et samfundsansvar for klubben unge mennesker. Desværre har vi i løbet af det sidste halvandet år været nødsaget til at skære kraftigt ned på vores udgifter for at håndtere den økonomiske udfordring.

Det er med stor beklagelse, at vi nu er nået til et punkt, hvor vi har været nød til at slå flere hold sammen og dermed afskedige flere af vores unge trænere samt førsteholdstræneren. Det har været en svær men nødvendig beslutning for klubbens overlevelse.

Vores klub ligger i kommunen med Danmarks længste kystlinje. Vordingborg har brug for en svømmeklub. Vi vil være kede af ikke at kunne tilbyde svømmeundervisning for alle aldersgrupper.

Vi har oprettet en indsamling til støtte for klubben via indsamlingsnævnet.

Mange bække små – Alle beløb har interesse – Spørg familien, venner, kollegaerne, naboen, kort sagt hele dit netværk.

Vi håber at vi med støtte fra lokalsamfundet kan drive klubben frem til sommerferien, hvor vi kan se resultatet af de økonomiske besparelser vi har foretaget. Budgettet for den kommende sæson er også lagt bæredygtigt.

Vi vil gerne takke alle vores medlemmer, frivillige og støtter for deres vedvarende støtte og dedikation til vores klub. Lad os sammen arbejde hen imod en lysere fremtid for Vordingborg svømmeklub.

 

Med venlig hilsen,

Bestyrelsen

 

Læs mere

SPONSORSTØTTE SØGES TIL VORDINGBORG SVØMMEKLUB

11-04-2024

Vi søger sponsorstøtte til at udvikle og bevare vores svømmeklub; at skabe aktive vandtilbud og uddanne børn og unge samt skabe fællesskaber på tværs.

Vordingborg Svømmeklub holder til i svømmehallen i DGI-huset i Vordingborg. Vi har i skrivende stund 300 medlemmer fordelt på hold fra babysvøm, begynder, konkurrence/elite, voksen, vandskræk m.fl.  Klubbens holdundervisning arbejder med både leg, fællesskab og konkurrence. Som forening prioriterer vi en bredde, hvor børn og unge lærer at kende og begå sig sikkert i vand. Vi prioriterer samtidig, at give dem som vil, de udfordringer, de skal bruge; dels i forskellige vandformater for teenagere, dels for unge og voksne i open water, dels på de øvede hold og som konkurrencesvømmere. Samtidig har vi fokus på et miljø i klubben, som støtter forskellighed og et fællesskab, hvor der for den enkelte svømmer er trygt at være.

For at dette fungerer er det vigtigt at holdsvømningen suppleres af for eksempel årlige stævner både internt i klubben samt eksternt (for øvede og konkurrencesvømmere), hvor svømmerne møder hinanden på tværs af holdene og for øvede og konkurrencesvømmere på tværs af klubber, samt prøver sig selv af i et konkurrerende miljø men under trygge og opbakkende forhold. Desuden afholder vi en årlig aquacamp i sommerferien, hvor klubbens svømmere samt nye eller interesserede mødes i vandleg og fællesskab. Som forening tager vi et aktivt ansvar i forhold til at uddanne unge mennesker i både svømning, vandsikkerhed og i at kunne tage et ansvar. Størstedelen af vores hjælpetrænere er svømmere eller tidligere svømmere i klubben, som fra de er 13 år kan uddanne sig som hjælpetrænere og blive ansat i klubben. Fra de er 15 år kan de videreuddanne sig til trænere i klubben, og den erfaring og ansvarsfølelse, som uddannelse og job som hjælpetræner/træner skaber, er en vigtig del af foreningens arbejde

Vordingborg er den kommune i Danmark med flest kilometer kystlinje; bevarelse og udbredelse af svømning i lokalområdet er derfor vigtigt. Endvidere uddanner og ansætter Vordingborg Svømmeklub hvert år en række unge fra 13 år og op som hjælpetrænere og trænere. Foreningslivet bygger på fællesskab og medansvar og er et vigtigt aktiv i ethvert lokalsamfund.

Med denne ansøgning og dit sponsorat kan vi gøre aktiviteterne i svømmeskolen bedre til gavn for alle både gamle og nye medlemmer, samt sikre fremtiden i Vordingborg svømmeklub.

 

 

 

 

 

Vi håber I vil se positivt på vores ansøgning og hvis det har vagt interesse bedes i kontakte undertegnet så vi i fællesskab kan lave en sponsoraftale. Skulle der være spørgsmål, kan undertegnet kontaktes på telefon, eller mail

 

 

På vegne af Bestyrelsen i Vordingborg Svømmeklub

Claus Johansen, Bestyrelses medlem,

Tlf 20 40 27 22 (Lig gerne besked hvis jeg ikke svare) - mail claus.jo@hotmail.com

Læs mere

Livredningsuger i svømmeskolen

05-05-2024

I maj og juni måned er der i svømmeskolen fokus på livredning og selvredning. Her lærer svømmerne at redde sig selv og andre gennem sjove øvelser. Vi bruger livredningsudstyret der er i livredningstårnet i svømmehallen.

Læs mere

Ferieplan

05-05-2024

Svømmeklubben følger skolernes ferieplan og holder derfor lukket i skoleferier, fridage mm. Vi holder derfor fri d 9.-10. maj, d 20.maj og 5. juni

Læs mere

Tank med OK's App og støt klubben

05-05-2024

Støt Vordingborg svømmeklub hver gang du tanker. Når du tanker med OK's app, får klubben dobbelt op på støtten. Det er nemt at komme igang, se mere på OK's hjemmeside www.ok.dk hvordan du kommer igang med at støtte klubben. Husk at vælge Vordingborg svømmeklub

Læs mere

Alle hold sat ned til 300 kr

16-05-2024

Skal du have styr på basale vandfærdigheder inden sommerferien? Alle vores hold er sat ned til 300 kr for den sidste måned inden sommerferien.

Læs mere

Vores sponsorer